Wie ben ik?

 

Wie ben ik, dat was de belangrijkste vraag in mijn leven!  
En dat ik dat niet wist kwam kort gezegd omdat ik verdwaald was in mijn hoofd. En ik kwam er later achter dat heel veel mensen om mij heen ook verdwaald waren in hun hoofd. Nou ja verdwaald, dat zeg je natuurlijk niet als je academicus bent en je best doet om erbij te horen. Maar ik hoorde er niet bij. Niet op die manier, niet vanuit mijn hoofd levend.

Ik verliet de universiteit zonder een goed plan B. Ik realiseerde me dat ik mezelf kwijt was en ik wist dat ik me niet wilde verstoppen in een rol die me niet echt gelukkig kon maken. Maar ja, wat dan? Iets met mensen bedacht ik me. Dat paste ook wel bij mijn studie Antropologie en Sociale Wetenschappen. Ik liet me omscholen tot loopbegeleider en deed werk als outplacement adviseur.

Het duurde nog tot mijn 48e jaar voor ik begreep dat ik mijn lichaam moest gaan bewonen. Ik deed een opleiding Intuītieve Trainingen met een groot deel lichaamswerk. Wauw, in mijn lichaam komen was een sensatie. Ik kon plotseling het trauma los gaan laten dat ik blijkbaar vooral in mijn hoofd in stand hield. Het trauma dat ik kind was van een narcistische vader en een stil-drinkende moeder. Natuurlijk had mijn jeugd me gevormd en was ik vanuit mijn zenuwsysteem altijd alert. Dat ging niet met een dag over. Maar ik wist nu in welke richting ik moest zoeken om mezelf te vinden.

En er was tijdens mijn reis van het hoofd naar het hart mijn prachtige vrouw die me altijd steunde en ook groeide op haar pad. Ik ging vanaf 2010 mensen helpen met ademhalingsproblemen vanuit de Buteyko methode en ontwikkelde daarbij een manier om de stress mentaal en fysiek te verlagen (ademwijzer.nl) Dat gaf en geeft nog steeds veel voldoening. Het zijn openhartige contacten waarbij mensen voelen dat ik niet uit boekjes praat maar zelf ervaring heb met het omgaan met angsten en ademhaling- en gezondheidsproblemen.

En daar kwam de ontdekking van de liefde in mijn hart bij. Die liefde was er altijd al, maar hij werd bedekt door gewoontes, automatische gedachten en oordelen en door verharding. Terwijl ik mezelf niet als een hard persoon zag, is dat achteraf een onjuiste vaststelling geweest. Ik leerde om compassie te hebben met mezelf en de opleiding tot mindfulnesstrainer was daarbij een mooie stap.
Ik ben heel dankbaar voor waar ik nu sta omdat ik ook juist in deze woelige en bedreigende tijd me warm kan blijven voelen en een stip op de horizon zie.

En nu geef ik graag door wat ik in al die jaren met vallen en opstaan geleerd heb. Ik help je graag op jouw prachtige pad, om te ervaren en te beleven hoe mooi je als mens bent, als je vanuit je hart kunt leven!

 

De praktijk

– ook online via het scherm – 

Stress Release Praktijk Scheffer

info@hartkracht.nl | Burg. van Marlestraat 20 | 7413 BK Deventer | KvK 66045290 | AGB-code 90060152 | CAT geregistreerd CL3718-10-06-20

Vrijblijvende kennismaking

drs. Marc Scheffer  06-17019068
Buteyko Ademtherapeut, Mindfulness trainer, Medische basisopleiding (Plato eindtermen)

Openingstijden

Maandag – Vrijdag : 9.00 – 17.30 
Zaterdag: 9.00 – 13.00

error: Content is protected !!